Inleiding
Hieronder vindt u onze Algemene Voorwaarden. Deze zijn steeds van toepassing als u gebruik maakt van of een bestelling plaatst via onze Website. De Algemene Voorwaarden bevat belangrijke informatie voor u als koper. Lees deze daarom goed door. Wij raden u verder aan deze Algemene Voorwaarden op te slaan of af te drukken, zodat u ze op een later moment nog eens kunt teruglezen.
Inhoudsopgave:
- Artikel 1 – Definities
- Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer
- Artikel 3 – Toepasselijkheid
- Artikel 4 – Prijzen
- Artikel 5 – Betaling
- Artikel 6 – Levering
- Artikel 7 – Conformiteit
- Artikel 8 – Herroepingsrecht
- Artikel 9 – Klachtenregeling
- Artikel 10 – Toepasselijk recht
- Artikel 11 – Gevolgen nietigheid of vernietigbaarheid
- Artikel 12 – Toepasselijk recht en forumkeuze
Artikel 1 – Definities
- Ondernemer: Sonamu B.V., gevestigd te Rotterdam, ingeschreven bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer: 70230889.
- Klant: degene met wie Sonamu B.V. een overeenkomst is aangegaan.
Artikel 2 – Identiteit van de Ondernemer
Naam: Sonamu B.V.
Vestigings- & bezoekadres:
Putselaan 102, 3074 JE, Rotterdam
E: info@sonamu.nl
KvK-nummer: 70230889
Btw-identificatienummer: NL 858203686B01
Artikel 3 - Toepasselijkheid
- Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, werkzaamheden, bestellingen, overeenkomsten en leveringen van diensten of producten door of namens de Ondernemer.
- Partijen kunnen alleen afwijken van deze Algemene Voorwaarden indien zij dat uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen.
- Toepasselijkheid van aanvullende en/of afwijkende (algemene) voorwaarden van de Klant of van derden is uitgesloten.
Artikel 4 – Prijzen
- Alle prijzen die de Ondernemer hanteert zijn in euro’s, zijn inclusief btw en exclusief eventuele overige kosten zoals administratiekosten, heffingen en reis-, verzend- of transportkosten, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld of anders overeengekomen.
- Alle prijzen die de Ondernemer hanteert voor haar producten, op haar website of die anderszins kenbaar zijn gemaakt, kan de Ondernemer te allen tijde wijzigen.
- Verhogingen van de kostprijzen van producten of onderdelen daarvan, die de Ondernemer niet kon voorzien ten tijde van het doen van de aanbieding dan wel het tot stand komen van de overeenkomst, kunnen aanleiding geven tot prijsverhogingen.
- De Ondernemer is gerechtigd de prijzen aan te passen. Alle veranderingen in prijzen zullen van tevoren worden aangekondigd op de website. Indien de Klant een consument is en de koopprijs wordt verhoogd na het sluiten van de koop, dan is de Klant bevoegd de koop door een schriftelijke verklaring te ontbinden, tenzij bedongen is dat de aflevering langer dan drie maanden na de koop zal plaatsvinden en/of tenzij de verhoging het gevolg is van een wettelijke regeling.
Artikel 5 – Betaling
- De Ondernemer maakt gebruik van diverse betaalmethoden, zoals Ideal.
Artikel 6 – Levering
- Levering vindt plaats zolang de voorraad strekt.
- Preorder producten worden verstrekt,zodra ze op voorraad zijn.
- Levering vindt plaats op het door de Klant aangegeven adres.
- De Ondernemer zal geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren, tenzij een andere leveringstermijn is overeengekomen.
- De door de Ondernemer opgegeven levertijden zijn indicatief en geven de Klant bij overschrijding daarvan geen recht op ontbinding of schadevergoeding.
- Transportkosten zijn voor rekening van de Klant.
- Indien de verpakking van een geleverd product geopend of beschadigd is, dan dient de Klant, alvorens het product in ontvangst te nemen, hiervan door de bezorger een aantekening op te laten maken, bij gebreke waarvan de Ondernemer niet aansprakelijk kan worden gehouden voor eventuele schade.
- Is de Klant niet een consument, dan is het transport voor rekening en risico van de Klant en berust het risico van beschadiging en/of vermissing van producten bij de Klant.
Artikel 7 – Conformiteit
- Er is voor consumenten een wettelijke waarborg dat de afgeleverde zaak, de digitale inhoud of de digitale dienst aan de overeenkomst moet beantwoorden.
Artikel 8 – Herroepingsrecht
- Een consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een
product gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van redenen
ontbinden op voorwaarde dat:
- het product niet is gebruikt;
- het geen product is dat snel kan bederven;
- het geen product is dat speciaal voor de consument op maat is gemaakt of aangepast;
- het geen product is dat niet kan worden teruggestuurd om hygiënische redenen (ondergoed, badkleding enz.);
- de verzegeling nog intact is, indien het gaat om gegevensdragers met digitale inhoud;
- het product of dienst geen logies, reis, restaurantbedrijf, vervoer, cateringopdracht of vorm van vrijetijdsbesteding betreft;
- het product geen los tijdschrift of losse krant is.
- Voor digitale inhoud die niet op een materiële drager (zoals een dvd, cd of cd-rom) is geleverd - hiermee worden vooral bedoeld app’s, muziekstream en diverse downloads - geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen, tenzij het product of de dienst al binnen de bedenktijd geleverd wordt. Het herroepingsrecht is uitgezonderd voor zover de consument verklaard heeft om akkoord te gaan met levering van de digitale inhoud tijdens de bedenktermijn.
- De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een
vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het
product heeft ontvangen, of:
- als de consument in eenzelfde bestelling meerdere producten heeft besteld: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen. De Ondernemer mag, mits hij de consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere producten met een verschillende levertijd weigeren.
- als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen;
- bij overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het eerste product heeft ontvangen.
- De consument kan zijn beroep op het herroepingsrecht kenbaar maken via info@tcg-ground.com, indien gewenst met behulp van het herroepingsformulier dat als bijlage aan deze Algemene Voorwaarden is gehecht en via de website van de Ondernemer www.tcg-ground.com/algemeen_voorwaarden kan worden gedownload.
- De consument is verplicht om het product binnen 14 dagen na het kenbaar maken van zijn herroepingsecht te retourneren aan de Ondernemer.
- De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product.
Artikel 9 – Klachtenregeling
- De Klant dient de Ondernemer zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen van eventuele klachten. De Klant geeft daarbij een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de klacht, zodat de Ondernemer in staat is hierop adequaat te reageren. De Ondernemer streeft ernaar om binnen 15 werkdagen te reageren op een klacht.
Artikel 10 – Overmacht en aansprakelijkheid
- Een tekortkoming in de nakoming van haar verplichtingen kan aan de Ondernemer niet worden toegerekend, indien deze tekortkoming het gevolg is van overmacht.
- Onder overmacht wordt onder meer verstaan de omstandigheid dat door de Ondernemer ingeschakelde derden zoals leveranciers, onderaannemers en transporteurs, of andere partijen waarvan de Ondernemer afhankelijk is, niet of niet tijdig voldoen aan hun verplichtingen, weersomstandigheden, virussen, natuurgeweld, terrorisme, cybercriminaliteit, verstoring van digitale infrastructuur, brand, stroomstoring, verlies, diefstal of verloren gaan van gereedschappen, materialen of informatie, wegblokkades, stakingen of werkonderbrekingen en import- of handelsbeperkingen.
- Indien zich een overmachtssituatie voordoet waardoor de Ondernemer niet aan haar verplichting(en) jegens de Klant kan voldoen, dan worden die verplichtingen opgeschort totdat de Ondernemer er weer aan kan voldoen. De Ondernemer is in een overmachtssituatie geen enkele (schade)vergoeding verschuldigd, ook niet als de Ondernemers als gevolg van de overmachtstoestand enig voordeel geniet.
- De Ondernemers is uitsluitend aansprakelijk voor enige schade die de Klant lijst en voor zover die schade is veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid van de Ondernemer. En dan slechts voor directe schade en dus niet voor indirecte schade, zoals gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen of schade aan derden. De aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag dat door een aansprakelijkheidsverzekering wordt uitbetaald en bij gebreke van (volledige) uitkering door een verzekeringsmaatschappij van he schadebedrag is de aansprakelijkheid beperkt tot het (gedeelte van het) factuurbedrag waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
Artikel 11 – Gevolgen nietigheid of vernietigbaarheid
- Wanneer een of meerdere bepalingen van deze Algemene Voorwaarden nietig of vernietigbaar blijken, dan tast dit de overige bepalingen van de Algemene Voorwaarden niet aan.
- Een bepaling die nietig of vernietigbaar is, wordt in dat geval vervangen door een bepaling die het dichtst in de buurt komt van wat de Ondernemer bij het opstellen van de voorwaarden op dat punt voor ogen had.
Artikel 12 – Toepasselijk recht en forumkeuze
- Nederlands recht is van toepassing.
- De Nederlandse rechter in het arrondissement waar de Ondernemer is gevestigd is exclusief bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen partijen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.